Gedurende anderhalf jaar en een behoorlijke investering en inspanning is eindelijk vandaag (7-7-2017) het officiële papiertje binnengekomen. Met de RPAS Operator Certificate (ROC), onder registratie nummer 42/2017, kan RPAS Services nu eindelijk volledig aan de slag met professionele dienstverlening.

Uniek in deze is dat RPAS Services nu als eerste op basis van de in het operationeel handboek beschreven procedure ook in een civiele luchtruim (CTR) haar vluchten mag uitvoeren binnen de nu huidige regelgeving zoals verwoord in artikel 16 Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen.

Hierbij moet worden aangetoond dat de RPAS Operator beschikt over een RT/LPE gekwalificeerde piloot; de beschikking heeft over een radio zend installatie met een antenne mast van minimaal 10 meter hoogte; een zendvergunning heeft voor de zendinstallatie en voor de Mode S Transponder; De beschikking heeft over een Mode S Transponder en die dan ook is goedgekeurd in combinatie met de drone (technische eisen).

Met deze nieuwe mogelijkheid kunnen nu de professionele RPAS operators ook diensten gaan verlenen bij hun industriële klanten met installaties en gebouwen in gecontroleerde luchtruim zoals de Haven van Rotterdam (luchtruim van vliegveld Rotterdam), Maastricht, et cetera.

RPAS Services levert of verhuurt ook een zendinstallatie en een RT gecertificeerde piloot aan collega operators en levert op de Europese markt ook mode S transponders aan de operators en drone producenten.

ROC42 2017

RUDY MULLER

DARPAS

DRONEWATCH

LID VAN

darpas logo transparant

 

logo aopa

 

logo droneinspecteurs

VISITORS

Today33
This week247
This month1645
Total105656