Er zijn diverse manieren om drone fotografie toe te passen voor het verbeteren van de resultaten in een agrarisch bedrijf. Hoewel een speciaal gebouwde drone voor precisielandbouw erg kostbaar kan zijn, maakt RPAS Services gebruik van de PH-1KS, de DJI Phantom 3 Professional, die ook met een Multispectrum camera is uitgerust en met speciale software voor precisielandbouw gebruikt kan worden. We kunnen met deze drone diverse gegevens vastleggen over planten, bomen, boerderijen, omheiningen van gebieden, sporen van landbouwvoertuigen en andere gegevens voor precisielandbouw.

De beelden die we vastleggen kunnen ook gebruikt worden om o.a. NDVI (vegetatie volume en conditie) rapportage te creëren. NDVI kan je bijvoorbeeld laten zien hoe goed de verschillende delen van het land en de gewassen water uit irrigatie absorberen en waar de verschillende soorten vegetatie groeien (bijv. Onkruid in gewassen).

Rilland01

Rilland02

Rilland04

Rilland05

Rilland11

Rilland12

Rilland13

Rilland16

De belangrijkste succesfactor van foto-mapping is dat deze beelden met speciale software geografisch worden samengebracht in een herkenbaar totaalbeeld van de akker met verwerking van de beelden waardoor de diverse kleuren en reflecties van het licht worden omgerekend in leesbare informatie zoals NDVI of ENDVI rapportage. De kleurrijke beelden geven goed aan waar het gewas goed groeit, te droog is, et cetera.

Tegelijkertijd worden er een hoogte beeld, een orthomosaic beeld en een 3D beeld gemaakt en gerapporteerd. Het 3D-model kan vervolgens handmatig bewogen worden naar andere projecties.

 

In een paar minuten vliegen worden zo’n 20 beelden (1 ha) gemaakt tot 250 beelden (90 ha) in 30-45 minuten. Vervolgens worden de beelden in speciale software verwerkt naar bovenstaande beelden en verwerkt in werkbare opdrachten voor de boeren.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met RPAS Services.

RUDY MULLER

DARPAS

DRONEWATCH

LID VAN

darpas logo transparant

 

logo aopa

 

logo droneinspecteurs

VISITORS

Today29
This week243
This month1641
Total105652